NN (ING) BIZTOSÍTÓ - AZ ESZKÖZALAPOK NEVÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSA NEM VÁLTOZTATJA MEG A BEFEKTETÉSI JEGYEK MINŐSÍTÉSÉT

 

Az NN (ING) Biztosító 2015 május 31-i kezdettel megváltoztatta valamennyi "részvény" befektetésének nevét, amelynek következtében a befektetési jegy jellege is megváltozott.

 

A HÍRLEVÉL (ELSŐ OLDAL 2014-12-31) adatai alapján az érintett eszközalapok mint "részvény" voltak feltűntetve.  Ennek következményeként a pénz- és tőkepiaci jogszabályok figyelembe vételével reájuk vonatkoztak az összes hazai, valamint nemzetközileg is megkövetelt pénz- és tőkepiaci jogszabályok.

 

„Az ISIN (International Securities Identification Number) = nemzetközi értékpapírkód) azonosító az értékpapírok egyedi azonosítását lehetővé tevő egyedi kód, amely az értékpapír kötelező alaki eleme

 

Forrás: https://www.keler.hu/Szolgáltatások/Kódkiadás/ISIN%20kód/

 

Az ESZKÖZALAPTÁJÉKOZTATÓ (GLOB. EGÉSZSÉG. 2014-12-31) adatlap "Befektetési politika" bekezdésében egyértelműen az alábbi nyilatkozatok olvashatóak:

 

"vállalatok részvényeibe fektet be világszerte"

"Átfogó vállalati elemzésen alapuló részvényválasztással az alap értékének ,,,"

"mielőtt az adott részvényt felvennénk az alapba....."

 

A "Legnagyobb 10 Befektetés" a részvénybe fektetett 10 legnagyobb befektető (részvény) megtekinthető.  Egyértelműen a "Johnson & Johnson" részvény egy gigantikus amerikai vállalat, AKINEK A RÉSZVÉNYE SAJÁT ISIN azonosítóval (US4781601046rendelkezik, és ennek következtében SEMMI KÖZE NINCS az NN (ING) Biztosító Zrt. által forgalmazott Globális Egészségügy (LU1078609598) egyedi ISIN azonosítójához.  

 

2015 május 31 után az NN (ING) Biztosító radikálisan megváltoztatta valamennyi eszközalapjának befektetési adatait.

 

A HÍRLEVÉL (ELSŐ OLDAL 2015-05-30) adatai alapján előzőlegesen "részvény"-ként feltűntetett befektetési jegy "részvény eszközalap"-ra lett átnevezve.  

 

Az ESZKÖZALAPTÁJÉKOZTATÓ (GLOB. EGÉSZSÉG. 2015-05-30) adatai alapján az Alap tipusa az eszközalapot mint "részvény" jelzi.  Az ISIN kód (LU1078609598) ugyanaz mint a 2014. december 31-én kiadott eszközalaptájékoztatóban azzal az eltéréssel, hogy most már az ISIN kód mint "Mögöttes alap ISIN kód" van feltűntetve.

 

"Befektetési politika" rovatba az alábbi nyilatkozatok találhatóak:

 

"világ bármely országának részvénypiacán található..."

"vállalatok részvényeibe fektet be"

 

A "Legnagyobb 10 Befektetés" a részvénybe fektetett 10 legnagyobb befektető (részvény) megtekinthető.  Hasonlóképpen elsőként a "Johnson & Johnson" részvény egy gigantikus amerikai vállalat van feltűntetve, AKINEK A RÉSZVÉNYE SAJÁT ISIN azonosítóval (US4781601046rendelkezik, és ennek következtében SEMMI KÖZE NINCS az NN (ING) Biztosító Zrt. által forgalmazott Globális Egészségügy (LU1078609598) egyedi ISIN azonosítójához.  

 

Az NN (ING) Biztosító azt a látszatot kívánja megtévesztően mutatni, hogy az általa kezelt részvény eszközalapok valójában nem befektetési jegyek / részvények, hanem valami más, melyekre a pénz- és tőkepiaci jogszabályok nem vonatkoznak.  Valójában semmi nem változott egyik hónapról a másikra.

 

A kérdés kivizsgálása egy független és hiteles pénz-és tőkepiaci szakember feladata lesz.

 

150 milliárd forintot meghaladó pénzpiaci csalás

 

 

---------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra.  A cikkben a témával kapcsolatosan bizonyítékok (hírlevelek, eszközalaptájékoztatók, hozaminformációk, stb.) eredeti és hiteles formában megtekinthetőek.  Ha bárkinek bármilyen kérdése van, vagy bővebb információra lenne szüksége, én természetesen bárhol – bármikor és bárkivel megosztom az összes rendelkezésre álló információkat. 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu