NN Biztosító (ING Biztosító) - Hogyan lehet egy eszközalapra három különböző értékű “évesített" hozaminformációt megkapni?

Cimkék: Manipulálás nyereségre - veszteségre (LETILTVA), Egyoldalú szerződésmódosításManipulálás - fiktív részvények forgalmazása, (LETILTVA), Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat,

 

Hogyan lehet egy eszközalapra három különböző értékű “évesített" hozaminformációt megkapni?

 

Az “AFRIKA ÉS KÖZÉP-KELETI RÉSZVÉNY” 2013 július 1 és július 31 közötti időszakra 4.89%-os “évesített hozamot” eredményezett.

 

Ha ugyanezt az információt az eszközalap indulási dátumától csoportosan lekérjük, akkor a program 16.73% értéket ad.  (a valós indulási dátumtól eltérően a hozamszámoló az indulási dátumot az összes eszközalapra 2013. 3. 19-től számítja függetlenül attól, hogy az adatok lekérése a valós indulási dátumtól lett lekérve)

 

Ha ugyanezt az információt az eszközalap indulási dátumától  (2008. 10. 04) egyedileg lekérjük, akkor 5.54%-os értéket ad.

 

Az alábbi három bekezdésben (mint minden szituációban) az NN Biztosító (ING) Zrt. az adatok értékének eltérésére megadja a magyarázatokat.  Miután Ön az alábbi három jogi magyarázatot megértette, kérem Önt arra hogy közérthető nyelvre mindenki részére azt fordítsa le.

 

“Több eszközalap együttes kiválasztása esetén a kalkulátor minden esetben a legkésőbbi időpontban indult eszközalap indulási időpontját tekinti nullpontnak, és minden alap teljesítményét ezen időponttól mutatja.”

 

“A később indult alapokat kivéve az összehasonlításból, a számoló automatikusan régebbre tekint vissza, egészen az adott szelekcióban összevetett legfiatalabb alap kezdési időpontjáig. Egyenként, önállóan lekérdezve azonban minden egyes alapunk teljesítménye az indulástól kezdődően megtekinthető.”

 

“* A fenti táblázatban találja a kiválasztott időszakra vonatkozó hozamokat. A hozamok egy évnél rövidebb időszak megjelölése esetén nem évesített hozamot, egy évnél hosszabb időszak esetén évesített hozamot jelölnek. Ha a kiválasztott időszak kezdete megelőzi az alap indulásának időpontját, akkor a táblázatban feltüntetett hozam az alap indulás óta elért hozamát jelöli.”

 

Forrás: https://www.ing.hu/public/hozamszamolo.php

 

Mi is a valós indoka a három teljessen különböző értékeknek?

 

Valójában mindhárom érték a táblázatban kijelölt időszakra a valós “évesített hozaminformációt” mutatjaAz egyedüli probléma nem abban rejlik, hogy az NN Biztosító (ING) Zrt. esetlegesen nem a valós évesített hozaminformációt” nyújtott, hanem az, hogy ezeket az információkat a befektető részére mint “befektetési  hozaminformációként” tűnteti fel. (teljes káosz!)

 

Befektetési célra az NN Biztosító (ING) KIZÁRÓLAGOSAN az 5.54%-os hozaminformációt tűntethetné fel, mert ez a valódi hozaminformáció az eszközalap indulása óta (2008. 10. 04). Ez információ alapján a befektető láthatja az egész képet az eszközalap valós múltbeli hozamával kapcsolatosan. 

 

Miután a mit sem sejtő befektető a félrevezető hozaminformáció alapján befektette vagyonát, utána már hiába panaszkodik az ING Biztosítónak a helytelenül meghozott befektetési döntése miatt, a Biztosító a befektetéssel járó összes felelősséget visszahárítja a „döntésthozó” vállára.

 

Ennek különösen fontos jelentősége van azért, mert az NN Biztosító (ING) Zrt. minden hírlevél első oldalának az alján a következő jogi figyelmeztetéseket írja.

 

“Tájékoztatjuk, hogy a korábbi időszakokban elért hozamok nem jelentenek garanciát az eszközalapok jövőbeli teljesítményére nézve.

 

Az euró alapú biztosításokról teljes körű információt az ING Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata, a 027 jelű, a 727 jelű, a 037 jelű, a 047 jelű és a 017 jelű befektetéshez kötött biztosítások feltételei tartalmaznak.

 

Az egyes eszközalapok befektetési politikáját és az egyes eszközalapokra jellemző befektetési kockázatot az Eszközalap tájékoztató tartalmazza

(https://www.ing.hu/public/download/aktualis-eszkozalapok).  Az eszközalapok kijelölése, az azokba befektetni tervezett arány megjelölése előtt az Eszközalap tájékoztatót alaposan áttanulmányozni szíveskedjen és csak ennek ismeretében hozza meg a befektetésre vonatkozó tájékozott döntését. 

 

A befektetési kockázatot – ideértve valamely eszközlap esetleges felfüggesztéséből eredő kockázatokat is – teljes egészében a szerződő viseli. A befektetési egységek árfolyama nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, különösen de nem kizárólagosan a legkockázatosabb eszközalapoknál.

 

Kérjük, hogy kockázatviselő hajlandósága szerint válassza meg az eszközalapokat és az azokban befektetni kívánt eszközök arányát. Amennyiben az eszközalapok kiválasztása és az azokban befektetni kívánt eszközök arányának meghatározása során kockázatvállalási hajlandóságától, illetve a javasolt befektetési portfolióktól eltér, úgy ezt csak saját kockázatára teheti meg.  Hangsúlyozottan felhívjuk a figyelmét, hogy ez olyan kockázati kitettséghez vezethet, amely meghaladhatja a kockázatviselő képességét és/vagy pénzügyi profilját.

 

Befektetési döntése előtt mindig mérje fel, hogy a választott eszközalap összetétel alkalmas-e az Ön számára.”

 

Álláspontom szerint az NN Biztosító (ING) Zrt. pontossan tudja azt, hogy a magyar befektetők 99%-ának fogalma sincs a fent leírtak értelmezéséhez, sem idejük, sem türelmük, valamint szakmai felkészültségük nincs a bonyolult jogy fogalmak értelmezésére.  Ez adja meg a jogot és a lehetőséget az NN Biztosító (ING) Zrt. részére ahhoz, hogy ugyan jogilag teljessen le legyenek védve, viszont a fogyasztók hiányosságát kihasználva jogtalan gazdasági előnyöket megszerezzenek a fogyasztók kárára.

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!