Levél NN (ING) Biztosító (dr. Borza Gábor) 2012. 10. 29

Cimkék: ING (NN) Biztosító, KúriaGVHManipulálás nyereségre - veszteségre (LETILTVA), dr. Borza Gábor, Borzáné, dr. Okos Erika, Egyoldalú szerződésmódosítás, Placz József

 

 

ING BIZTOSÍTÓ ZRT.

H-1364 Budapest, Pf, 247

 

Juszt László Úr

Budapest

Mártonhegyi út 11/B. 1121

 

Tisztelt Juszt Úr!

 

Hivatkozással 2012. október 10-én kelt megkeresésére Ügyfelünk felhatalmazása alapján az alábbi tájékoztatást tudjuk adni a közöttünk folyó egyeztetés jelenlegi státuszáról, annak hátteréről, biztosítónk termékeiről.

 

Elsősorban hangsúlyozzuk, hogy az ügyfél és társaságunk között kialakult jogvita jelenleg még nem zárult le - a bíróság első fokú ítéletében társaságunknak adott igazat, a másodfokú ítélet kapcsán pedig felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Kúriához nem beszélhetünk a jogvita végleges eldöntéséről. A bíróság jelenlegi megállapítása kapcsán elmondható, hogy - annak jogi természetére tekintettel - nem kötelezi társaságunkat semmilyen közvetlen lépésre ügyfelünk ügyével kapcsolatban.

 

Társaságunk a piaci gyakorlatnak és a jogszabályoknak megfelelően járt el akkor, amikor szerződési feltételeit - figyelembe véve ügyfeleinek magatartását és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) e tárgykörben közreadott ajánlását - a piaci adottságokhoz igazította. A PSZÁF társaságunkra vonatkozó határozata e tárgyban előremutatóan rendelkezett, s társaságunk a PSZÁF által kért változtatásokat maradéktalanul végrehajtotta.

 

Társaságunk több tízezer ügyfelének gyakorlata alapján elmondható, hogy a hosszú távú megtakarítási eszközként működő befektetési egységekhez kötött biztosítások feltételei mindenkor megfelelő mozgásteret engedtek és engednek az ügyfelek számára a termék sajátosságait figyelembe vevő kondíciók mellett arra, hogy eszközalap portfoliójukat igényeiknek megfelelően az általuk helyesnek tartott irányba módosítsák. Az ügyfeleinknek saját döntésük alapján lehetőségük van arra, hogy módosítsanak ezen portfoliójukon, átválthatják már meglévő eszközalapjaikat, vagy átirányíthatják jövőbeli befizetéseiket, figyelembe véve az általános szerződési feltételekben meghatározott feltételeket és díjakat. Az eszközalapok közötti meghatározott számú átváltás ingyenes egy adott esetszámon túlmenően pedig a közzétett díjakon tehető meg.

 

Annak érdekében, hogy ügyfeleink teljes körű tájékoztatást kapjanak a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokról, az ezekhez kapcsolódó eszközalapok tájékoztatói, valamint a teljesítményüket mutató hírlevelek honlapunkon keresztül elérhetőek az érdeklődők számára, emellett a leendő szerződéses ügyfeleink az eszközalapokról írásbeli tájékoztatást is kapnak.

 

A honlapunkon található információk alapján pontosan nyomon követhető minden eszközalap teljesítménye időbeli korlátozás nélkül, azaz a 2005 és 2012 közötti teljes időszakra vonatkozóan. Az ügyfelek tájékoztatását szolgálja a honlapunkon megtalálható hozamkalkulátor is. Az ügyfél által felvetett elérési problémáról nincs tudomásunk, a kalkulátor a rendszeres - általában hónap végére eső, kisebb forgalmú napszakra időzített - frissítésektől eltekintve folyamatosan elérhető ügyfeleink és az érdeklődők számára. Itt szeretnénk felhívni e levélben is a figyelmet arra, hogy a múltbeli hozamadatok tájékoztató jellegűek, nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra nézve.

 

Az eszközalapok teljesítményével kapcsolatban fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az egyes eszközalapok hozama legtöbb esetben egyáltalán nem függ a magyar infláció mértékétől, hanem az adott ország állampapírpiacainak, tőzsdéinek a teljesítményét követi le az adott ország devizájában mérve. Viszont vizsgálataink alapján a 2005 és 2012 első kilenc hónapja közötti időszakra vonatkozóan a honlapunkon is elérhető árfolyamadatok alapján, az egyes eszközalapok forintban mért éves hozamai - az elmúlt évek nemzetközi gazdasági válsága ellenére is - az esetek többségében meghaladták az éves infláció mértékét, azaz reálhozamot termeltek az ügyfelek számára.

 

A befektetési egységhez kötött biztosításoknak fontos szerepük van az ügyfelek pénzügyi jövőjének tervezésekor, az egyes életcélokhoz igazított biztosítási lejáratok ezen célok megvalósításához segíthetik hozzá a biztosítottakat megtakarításaik és azok hozamai révén. Ennek érdekében az ING Biztosító széles eszközalap-kínálattaí áll ügyfelei rendelkezésére, lehetőséget biztosítva ügyfeleinek, hogy maguk válogassák' meg saját kockázatviselő képességük alapján, hogy milyen eszközalapba fektethetnek. Ügyfeleink választhatnak mind kötvény, mind részvény típusú eszközalapokat, mind hazai, mind fejlett piaci, mind fejlődő piaci országok papírjaiból.

 

Az ügyfél által megkötött - befektetési egységekhez kötött - életbiztosítási termék egy biztosítással kombinált hosszú távú megtakarítási konstrukció, amely alkalmas arra, hogy az e keretek között elhelyezett megtakarítás alakulását a megtakarító aktívan nyomon kövesse, és amennyiben azt a hosszú távú célok érdekében szükségesnek látja, adott feltételek mellett a megtakarítások szerkezetét átalakítsa. Ezt a lehetőséget társaságunk mindvégig biztosította az ügyfél számára. Ugyanakkor - ahogyan azt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is megfogalmazta ajánlásában a termék sajátosságait és költségszerkezetét figyelembe véve társaságunknak azt is biztosítania kell, hogy az ügyfelek a kapcsolódó sztenderd szolgáltatásokat azonos költségviselés mellett vehessék igénybe. A kiugróan eltérő, egyedi igények nem tartoznak ebbe a körbe.

 

Üdvözlettel: dr. Borza Gábor

pénzügyi vezérigazgató-helyettes

Budapest, 2012. október 29.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!