Levél ING (NN) Biztosító - Dr. Borza Gábor részére (Placz) 2012. 12. 17

Cimkék: ING (NN) Biztosító, KúriaGVHManipulálás nyereségre - veszteségre (LETILTVA), dr. Borza Gábor, Borzáné, dr. Okos Erika, Egyoldalú szerződésmódosítás, Placz József

 

Eredeti és nyomtatható PDF dokument

 

Tisztelt Borza Úr!

 

Mégegyszer megköszönöm Önnek azt a lehetőséget, mely keretén belül végre a párbeszéd a tegnapi napon elindulhatott a konfliktus sikeres lezárása érdekében.

 

Ma volt lehetőségünk személyesen egyeztetni álláspontunkat, melyek még korrigálásra várnak.
Elsődlegesen az Önök álláspontjával - követelésünk jogalapjának elutasítása ügyében mi nem értünk egyet a következő pontok alapján:

 

1. Az Önök álláspontja jogilag nem állja meg a helyét, mert közöttünk egy-egy jogi szerződés áll a szerződési tartam végéig, melyet Önök egyoldalúan a fogyasztó kárára nem változtathatnak meg. Az általunk megkötött szerződésben elfogadott feltételek megváltoztatására a jogszabály egyértelműen korlátozza lehetőségeiket.

 

Az egyoldalú szerződésmódosítás alapszabálya a következő:

 

Ahhoz hogy bármely szerződő fél egy fenálló szerződést egyoldalúan módosíthasson, magában a szerződésben ÍRÁSBAN RÖGZÍTVE ÉS ELFOGADOTTNAK KELL LENNI ANNAK A TÉNYNEK, HOGY A SZERZŐDÉS EGYOLDALÚAN MÓDOSÍTHATÓ.

 

EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS (GVH ÉRTELMEZÉSE)
EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS (KÚRIA ÁLLÁSPONTJA)
EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS (BH2012.41)

 

A közöttünk levő szerződésekben ez a jogi megegyezés nincs rögzítve, így az egyoldalú szerződésmódosítás törvénybe ütközik. Továbbá, Gyimesiné másodfokú jogerős itéletében a Fővárosi Itélőtábla állásfoglalását egyértelműen a fentiek alapján írásba is foglalta. (ÍTÉLET II. FOKÚ)

 

2. Az Önök honlapján még a mai napon is nyilvánosan hírdetik azt, hogy befektetés„ a tartam során bármikor megváltoztatható a magasabb hozam elérése érdekében”

 

REKLÁM (12-17-12) "BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHAT A MAGASABB HOZAM ELÉRÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN"
REKLÁM (12-17-12) "LÉPÉST TARTVA A PIACI VÁLTOZÁSOKKAL"
ÁSZF (2010) 11 bek.

 

Összefoglalásként, a második pontot figyelembe véve bízom abban, hogy az ING Biztosító jogi álláspontja nem az, hogy ugyan nyilvánosan és “csaliként” reklámozza termékét teljes szabad befektetői kezeléssel, viszont amikor a fogyasztó valójában az általa megkötött szerződés értelmében kezeli vagyonát, akkor az ING Biztosító hírtelen
 

féket ránt, és különféle módokon jogi manőverezéssel ellehetetleníti az eredeti befektetési szándék kivitelezését.

 

Természetesen amennyiben az ING Biztosító jogilag kívánja vitatni ezt a tényt, azt megteheti.

 

Még “extraprofitot hajhászó spekulánsnak” is elnevezik.

 

Mi a mai napon módosítjuk kártérítési követelésünket a következőképpen:

 

Összeg meghatározása nélkül kérjük az ING Biztosító Zrt-t, hogy kártérítési összegként ajánljon fel egy olyan összeget, melyet Önök “mint FOGYASZTÓK”, ha a helyünkbe lennének elfogadnának.

 

Kártérítési összeg paraméterei Gyimesi Albertné részére:

 

Befektetett tőke: 714.307 Euró
Befektetés kezdete: 2011, 03, 09
Befektetés vége: 2016, 03, 08
Kártérítési összeg (számított) 17.885.012 Euró
LOSS (GY) (kártérítési számítás az előző 2 év befektetése alapján)

 

Kártérítési összeg paraméterei Takács Tibor részére:
Befektetett tőke: 153.552 Euró
Befektetés kezdete: 2010, 08, 16
Befektetés vége: 2026, 08, 15
Kártérítési összeg (számított) 520.489.035 Euró
LOSS (TT) (kártérítési számítás az előző 2 év befektetése alapján)

 

Ön tegnap felhívta figyelmem arra a tényre, hogy honlapom tartalma sérti az ING Biztosító “Jó Hírnevét”.

 

Ezzel kapcsolatban a következő az álláspontom:

 

Tudomásom szerint a honlapomon valós, az ING Biztosító által nyilvánosan közzétett információkat tűntettem fel. Kérem Önt arra, hogy jelölje meg a honlapom azt az információt, amely nem felel meg a valóságnak, és én azt azonnal eltávolítom onnan. Más, a valóságnak megfelelő információt (tényt) jelenleg nem kívánok a honlapomról eltávolítani. Amennyiben úgy látja, hogy az ING Biztosító Zrt. ezért engem feljelent, kérem a feljelentést nyugodtan tegye meg.

 

Azt hiszem, hogy valamennyi kérdésre válaszoltam. Az ügy mielőbbi sikeres lezárása érdekében mindketten felelősek vagyunk, és kérem, hogy ennek szellemében dolgozzunk együtt.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmét! Bízom abban, hogy a köztünk megindult párbeszéd után nem kell megvárnunk a törvény által az Önök részére biztosított 30 napos válaszadási lehetőséget.

 

Maradok tisztelettel,
Placz József
(30)415-4919

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!