ING (NN) Biztosító - Valótlan – érték nélküli eszközalapok bezárása és hasonló „fiktív eszközalapokba” való átcsoportosítása.  Átvert és megkárosított fogyasztók - csak is a felügyelet (MNB) „félrenézésével” lehetséges.

Egy valóban megtörtént "rémtörténet"

150 milliárd forintot meghaladó pénzpiaci csalás

 

 

Az ING (NN) Biztosító Zrt. valós névvel és ISIN azonosítóval rendelkező FIKTÍV – ÉRTÉKTELEN eszközalapokat zárt be, és felajánlotta a „mit sem sejtő és tudatlan” fogyasztók részére azt a lehetőséget, hogy valós név és ISIN azonosítóval rendelkező, de hasonlóképpen nem létező „FIKTÍV”, piaci érték nélküli eszközalapokba fektesse be vagyonát.

 

Az ING (NN) Biztosító 2017. január 17-én kiadott tájékoztatójában értesíti a fogyasztókat arra vonatkozóan, hogy 2017. március 22-én eszközalapokat (5) zár be.  Az érintett eszközalapok esetenként úgy euró alapú, valamint a forint alapú eszközalap kínálatban voltak.

 

A valóság az, hogy az érintett eszközalapok annak ellenére, hogy valamennyi valós névvel, ISIN azonosítóval (nemzetközi biztonsági azonosító szám) van ellátva, SOHA SEMMI KÖZÜK NEM VOLT a nemzetközileg is nyilvántartott és forgalmazott egyazon eszközalapok egyazon ISIN azonosítóval ellátott értékpapírok valamennyi befektetési adataihoz.  (árfolyam, eszközérték és hozam)

 

Úgy a megszűnő, mint a kijelölt eszközalapok mögött nincs valós pénzpiaci érték, az ING (NN) Biztosító valamennyi unit-linked terméke nem más mint 150 milliárd forint (2016. augusztus 31-i adat) értéket meghaladó csalás és gazdasági bűncselekmény elkövetése a „tudatlan és mit sem sejtő magyar fogyasztók” kárára.

 

A nemzetközi pénz- és tőkepiaci jogszabályok figyelembe vételével törvényileg elképzelhetetlen egyazon eszközalap (bármilyen) azonos ÍSIN azonosítóval való forgalmazása eltérő befektetési adatokkal.

 

Mekkorák az eltérések a valós, nemzetközileg is nyilvántartott árfolyam adatoktól?  (2017. 02. 28 adatok)

 

                                          Valós árfolyam       euró alapú          huf alapú

                                               (euró)

Globális Vállalati Kötvény    549,54                 1,72511               169,24033   (euró alapú 318-szoros eltérés)

Fejlődő Kötvénypiacok        5.454,98              2,01927                                   (euró alapú 2.701-szeres eltérés)

Eu Magas                             432,49                1,37625                                   (euró alapú 314-szeres eltérés)

Globális Részvénypiaci        NEM LÉTEZIK                                220,37904

Likvidítás Plusz                    NEM LÉTEZIK                                132,24155

 

A fenti táblázat adataiból egyértelműen kitűnik hogy az ING (NN) Biztosító Zrt. által forgalmazott eszközalapok „árfolyam értékei” még „köszönő viszonyban” sincsenek a valós, nemzetközileg nyilvántartott árfolyamokhoz.

 

Az ING (NN) Biztosító Zrt. már a kezdettől (2004) az eszközalapok befektetési értékeit tudatosan és szándékosan manipulálta, melyet a mai napig minden retorzió nélkül folytat.

 

2013 őszén a Biztosító e törvényellenes tevékenységét nyilvánosságra hoztam az  www.biztositobank.hu weboldalon, mely az ING (NN) Biztosító szerint „megsértette a jó hírnevét(?)”.  Ezért a Biztosító beperelt engem a Kecskeméti Törvényszéken.  A per még folyamatban van, és a Biztosító sikeresen elérte azt, hogy amiért Ő engem beperelt, ezidáig a peranyag nem volt a szakértői kivizsgálás tárgya.

 

Az ING (NN) Biztosító azon tevékenységéről, hogy valamennyi eszközalapját a valóságnak nem megfelelő befektetési értékben és adatokkal forgalmazza, az MNB, nevezetesen annak elnöke Dr. Windisch László „állampolgári bejelentés és feljelentés” formátumában 2017. február 1-én írásban és eredeti bizonyítékokkal ellátott értesítést kapott.  E feljelentésre a mai napig még visszaigazolás sem történt meg.

 

Az ORFK hasonlóképpen a feljelentést megkapta, annak a kivizsgálása jelenleg is folyamatban van.

 

Kérdése volna vagy több információra lenne szüksége a fentiekkel kapcsolatosan?  A részletes állampolgári bejelentést és feljelentés az alábbi hivatkozáson megtekinthető.

 

http://www.biztositobank.hu/allampolgari-bejelentes-es-feljelentes-az-ing-nn-biztosito-altal-elkovetett-150-milliard-forintot-0

 

Placz József

Email: placz@t-email.hu

30-415-4919

---------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra.

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!