ING (NN) BIZTOSÍTÓ - PSZÁF válasza a Vezetői Kőrlevél minősítésére vonatkozó kérelemre (101427/7/2011), 2011. 09. 15

Eredeti és nyomtatható PDF dokument

 

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE

HUNGÁRIÁN FINANCIAL SUPERVISORY AUTHORITY
Fogyasztóvédelmi Igazgatóság

 

Ikt.sz: 101427/7/2011 Placz József úr részére

Kecskemét

Gyenes M. tér 17 - 6000

 

Tisztelt Uram!

 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete részére küldött levelére hivatkozással az alábbi tájékoztatást adom.

 

A 2546/4/2009 iktatószámú Felügyeleti Körlevél tartalmának értelmezésével kapcsolatos kérdéseire, a Felügyelet illetékes szakmai főosztályainak véleménye alapján az alábbiakban szeretnék választ adni.

 

A befektetési egységekhez kötött (unit linked) életbiztosítások eszközalapjaihoz kapcsolódó befektetési egységek (unitok) átváltására, illetve árazására vonatkozó figyelemfelhívó Körlevél kiadására azért került sor, mert a Felügyelet egyes biztosítók által alkalmazott árazási technikák kapcsán olyan jelentős kockázatokat azonosított, amelyek hatással lehetnek az adott biztosító tőkehelyzetére is.

 

A Körlevél címzettjei a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokat értékesítő biztosítók és a Magyar Biztosítók Szövetsége volt.

 

A Felügyelet a Körlevelet kizárólag az érintett biztosítók pénzügyi biztonsága érdekében megfogalmazott figyelmeztetésnek szánta, nem hozta nyilvánosságra.

 

A Felügyelet, a levelében megfogalmazott kéréseivel kapcsolatban a következő álláspontot alakította ki:

 

A Körlevélben foglaltak kizárólag a Felügyelet és az érintett biztosítók, mint felügyelt intézmények közötti közjogi jogviszonyra tartoznak, és a Körlevél harmadik, valamely érintett biztosítóval esetlegesen magánjogi jogviszonyban álló személy részére történő értelmezése a Felügyeletnek nem feladata.

 

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

 

Budapest, 2011, szeptember 15

 

Tisztelettel,

 

Szabadfalvi István

főosztályvezető

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

 AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!