ING (NN) BIZTOSÍTÓ - PSZÁF felhívás nyilatkozattételre - (válasz PLACZ) 2013. 01. 21

Eredeti és nyomtatható PDF dokument

 

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE
Budapest
Krisztina krt. 38.
1535

 

Tárgy: Felhívás nyilatkozattételre és irat bemutatásra

 

Ikt. / Ref: 7787/3/2013

 

Tisztelt Felügyelet!

 

A fenti iktatószámra hívatkozva a következőképpen nyilatkozom:

 

1. Peres eljárás az ING Biztosító Zrt. által alkalmazott egyoldalú szerződésmódosítás ügyében befejeződött, mely jogerős másodfokú ítélettel végződött az ING Biztosító Zrt. ellen. Az általam benyújtott kivizsgálási kérelemben az összes fogyasztók nevében és érdekében kértem a kivizsgálást, ezért mellékelem a Kúria jogi állásfoglalását az ügyben. (KÚRIA ÁLLÁSPONTJA, 2/2012 ((XII. 10.) PK vélemény) (mellékelve F1) Meggyőződésem az, hogy a Kúria jogi álláspontja valamennyi fogyasztóra kivétel nélkül vonatkozik, ezért nem szükséges az egyedi ítéletre való hívatkozás. Az ING Biztosító Zrt. már 2009 júliusában törvénytsértően végrehajtotta az egyoldalú szerződésmódosítást, mikor 11 euróról 30 euróra (272%-os emelés) felemelte az átváltási költség értékét. Az eredeti szerződésben elfogadott ÁSZF EURÓ (2010) (mellékelve F2) nem tartalmazta az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét, így annak alkalmazása alapvetően törvénybe ütközik.

 

2. A reklámanyag kiküldésére vonatkozóan én soha nem kértem sem magát a reklámanyagot, sem annak kiküldésének a letiltását. Valamennyi reklámanyag az interneten elérhető.

 

Részemre értelmetlen a 2-es pont kivizsgálása. Az általam benyújtott kérelem nem azt sérelmezte hogy nekem reklámanyagot küldenek vagy nem, hanem annak a kivizsgálását kértem, hogy maga a reklámanyag, melyet az ING Biztosító minden portálon megjelenít valójában tudatosan félrevezeti a fogyasztókat. ING REKLÁM LINKEK GYŰJTEMÉNYE (mellékelve F3)

 

Tisztelettel:

 

Kecskemét, 2013. Január 21.

PLACZ JÓZSEF
6000 KECSKEMÉT
GYENES MIHÁLY TÉR 17
(36)30-415-4919
EMAIL: placz@t-email.hu

 

Mellékletek:

F1, (Kúria Álláspontja az egyoldalú szerződésmódosításról)
F2, (ÁSZF Euró 2010)
F3, (ING reklám linkek gyűjteménye)
Levél elektronikus formában csatolmányokkal:

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

 AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!