ING (NN) BIZTOSÍTÓ "JÓ HÍRNÉV SÉRTÉSE(?) PER" - 5. VÉGZÉS I. FOKÚ - "SZAKÉRTŐI MUNKA ELKEZDÉSE" (2015-10-16)

Eredeti nyomtatható PDF dokument

 

KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK

 

8.P.20.688/2015/18. Szám

 

A Kecskeméti Törvényszék a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda (ügyintéző: dr. Nemescsói András ügyvéd. 1124 Budapest. Csörsz u. 49-51.) által képviselt NN BIZTOSÍTÓ ZRT. 1068 Budapest, Dózsa György út 84. B. épület szám alatti székhelyű felperesnek - dr. Szőke Péter ügyvéd (6722 Szeged, Hajnóczy u. 5. 1/5.) által képviselt PLACZ JÓZSEF 6000 Kecskemét, Gyenes Mihály tér 17. szám alatti lakos alperes ellen személyiségi jog megsértésének megállapítása stb. iránti perben meghozta az alábbi

 

VÉGZÉST:

 

A törvényszék igazságügyi könyvszakértöi/pénz és tőkepiaci szakértői vélemény beszerzését rendeli el, melynek elkészítésével a Themis iroda Igazságügyi és Területfejlesztési Tanácsadó Kft-t (5700 Gyula. Ibolya u. 2., képviseli: Gyulavári György) bízza meg.

 

A perben már előzetesen szolgáltatott munkatervek és a felek nyilatkozatait figyelembe véve a szakértőnek az alábbi kérdésre kell választ adni:

 

  1. Megfelel-e a valóságnak, hogy a felperes 2011. május 1. - 2013. szeptember 2. napja közötti időszakban jogosulatlanul (az ügyfelek hozzájárulása nélkül vagy egyébként „manipulatív" módon) végzett az általa kezelt eszközalapokban elhelyezett pénzeszközök tekintetében átcsoportosításokat és ezzel a befektető ügyfelekkel kárt okozott.
  2. Megfelel-e a valóságnak, hogy minden befektető, aki a ..Fejlődő Európa” eszközalapba fektette be vagyonát 2011. május 31. és 2014. június 28. között eltelt 38 hónap alatt, -4,78%- os évesített, és -10,55%-os valós értékvesztést realizált, mikor az ING Biztosító az eltelt időszak alatt 84%-ban (52.6 + 31,6 = 84%) élt azzal a lehetőségével, hogy már előre a hónap elején, még mielőtt ismert lett volna az eszközalap havi hozamteljesítése, + (NYERESÉGES) hozam esetén nagy összegeket, esetenként euró milliókat fektetett be az eszközalapba, valamint mikor a havi hozam mínusz (VESZTESÉGES) lett, akkor már előre a hónap kezdetén nagy összegeket, esetenként euró milliókat kivett az eszközalapból és ezzel megmentette a kivont pénzt a hónapban elszenvedett veszteségektől.

 

A fenti kérdések által meghatározott szakértői feladatot egyebekben a Themis Iroda Kft. - Gyulavári György Ügyvezető által 2015. július 16-án készített szakértői munkaterv módszertana és díjszabása szerint szükséges elvégezni.

 

Felkéri a törvényszék a szakértőt, hogy a peres iratok birtokában, azok áttanulmányozását követően 90 napon belül terjessze elő szakvéleményét 3 példányban, költségjegyzékkel ellátva.

 

Kecskemét, 2015. október 21.

 

Oroszné dr. Kerekes Anna s.k.
bíró

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

 

Videó – Az NN Biztosító (ING) hallgat és mindent tagad! – Megvan rá az oka! (Második rész) (LETILTVA)

 

http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!