ING biztosító - Tiltakozás az egyoldalú szerződésmódosítás ellen (2010. 04. 16)

Egy valóban megtörtént "rémtörténet"

150 milliárd forintot meghaladó pénzpiaci csalás

 

TILTAKOZÁS - LEVÉL BENCZÉDI BALÁZS ÚRNAK (4-16-2010)

ING biztositó ZRT.

Pf. 247

H-1364 Budapest

 

Tisztelt Benczédi Balázs Úr!

 

Megdöbbenve olvastam az ING-től tegnap kapott levelet Dr. Kótiné aláírásával. Ha jól értelmeztem levele tartalmát, ez év Július 2 után az átváltási költségeket a 12-ik átváltás után megemelték esetenként a befektetett összeg 0,5%-ra. Bízom abban, hogy itt valami félreértés történt, hiszen ezzel az extra költségemeléssel nálam 66 szorosára emelték az átváltások egyedi költségeit.

 

Megnéztem visszamenőlegesen hogy a múltban én mikor és hány alkalommal váltottam, az átlagos váltások 11.5 alkalommal történtek havonta. A 0,5%-os átváltási költség 400.000 Euró befektetés esetenként 2.000 Euró beváltásnál, és 2.000 (4.000) a kiváltásnál függetlenül hogy a transakció nyereséges volt e vagy veszteséges.

 

A havi átlagos 11,5 váltás az új átváltási költséggel havi +23.000 (11,5*2.000) Euró átváltási költséget vonna maga után. Ezt természetesen lehetetlen kitermelni, és ezt Önök is tudják és nem gondolhatták komolyan. Az eredeti szerződés 2006-ban lett kötve azzal a tudattal, hogy a befektetés adómentes és az átváltások minimális költséggel korlátlanul engedélyezve.

 

Nem értem az ING biztosító gondolkodását, hiszen ezzel a felelőtlen cselekedetével a komoly befektetõket rákényszerítik arra, hogy máshova vigyék el pénzüket befektetésre.

 

Tudomásom szerint az ING biztosító részesül a következõ jövedelmekbõl, melyeket mi, az ügyfelek fizetünk.

 

1. 1,5% éves kezelési díj (ez nálam kb. 6.000 Euró)

2. átváltási költségek, (ez nálam kb. 120 * 30 EURÓ 3.600 Euró)

 

Összesítve az ING biztosító tõlem évente kap kb. 10.000 Eurót különbözõ díjszolgáltatásokból.

Az tény hogy én az Önök által megszabott 0,5%-ot nem tudom kitermelni és nem tudnám fizetni, így rákényszerítenek arra hogy kivegyem befektetésem. Ezzel elvileg nincs is baj, de ezzel elveszítem a kamatadó kedvezményt ami 20%, plusz egy teljessen más szisztémába kellene újból beletanulnom.

 

Az ING biztosító azt is mondhatja, hogy miért is kell a pénzemet nekem állandóan kezelni 10+ alkalommal havonta. Igazuk is van! Az is igaz, hogy az elmúlt évben (kb) a tõzsde positive tendenciát mutatott, de viszont voltak már idõszakok, mikor 40%-os évi veszteségekkel számoltak el. Ez nem az ING biztosító hibája! Én ezt a kockázatot nem tudnám elviselni, így a saját kezembe vettem vagyonom kezelését némi sikerrel. Nem tartom valószínûnek azt, hogy érdekemet bárki is úgy tudná képviselni mint én a saját magamét.

 

Már csak kiváncsiságból is körbenéztem hogy mik is a lehetõségek hasonló befektetéssel kapcsolatban, és a következõket találtam. Mindenütt van hasonló befektetési lehetõség korlátlan és díjtalan átváltási lehetõséggel, viszont úszik a 20%-os kamatadó lehetõsége. Ezt ugyan ki lehet védeni, de viszont akkor a pénzhez nem lehet hozzájutni 10 évig. Nekem erre már nincs idõm kivárni!

 

Én nagyon bizom abban, hogy az ING biztosító első, nagyon felelőtlen döntését meghozva újból átgondolja az egészet, és valamennyiőnk érdekében visszavonja ezt a döntést!

 

Reménykedem és bízom abban hogy ezt meg is fogják tenni!

Maradok tisztelettel,

 

Placz József

(30) 415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

 http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!