Fontos közlemény azok részére, akik az ING (NN) Biztosítóval u.n. “befektetéssel egybekötött unit-linked életbiztosítási szerződést” kötöttek 2004-től a jelenig.

Egy valóban megtörtént "rémtörténet"

 

Az ING (NN) Biztosító olyan értékpapírokat (eszközalapokat) forgalmazott és a mai napig forgalmaz, melyeknek valós befektetési értéke / alapja nincs.  Az ING (NN) Biztosító az eszközalapokat a valós, nemzetközileg is nyilvántartott nevük, ISIN azonosítójúk, (international security identification number / nemzetközi biztonsági azonosító szám) valamint befektetési adataik feltűntetésével a holland anyacég neve, hiteles múltja, megbízhatósága és égisze alatt a pénz és tőkepiaci jogszabályokat figyelmen kívül hagyva forgalmazza.  A feltűntetett adatoknak (árfolyam, eszközérték és hozam) semmi közük nincs a nemzetközileg is publikált és nyilvántartott befektetési adatokhoz.

 

Az ING (NN) Biztosító által rendkívül nagy összegben (150 milliárd forintot meghaladó összeg 2016-08-31 adat) elkövetett gazdasági bűncselekmény sorozatáról a hatóságok számtalan alkalommal írásban, bizonyítékokkal ellátva lettek értesítve, de maga a Felügyelet “MNB” aki az általa közzétett Kormányrendeletet (ISIN AZONOSÍTÓRÓL SZÓLÓ 35/2013. (XII. 16.) MNB RENDELET) alkotta nem képes vagy nem hajlandó a törvényi rendelkezéseit az ING (NN) Biztosítóval végrehajtatni.

 

A mit sem sejtő fogyasztó jószándékkal egy nemzetközi, kb. 150 éves múlttal és megbízhatósággal rendelkező pénzintézetre bízta befektetését és anyagi biztonságát a Biztosító által sugalmazott reklámok alapján, de valójában szerencsés lesz ha eredeti befektetését a szerződése lejáratakor (10-15 év után) NÉVÉRTÉKBEN visszakaphatja.  Természetesen a Biztosító rendszeresen publikálja a vállalat működésének sikereit. 

 

Valamennyi fogyasztó az összes tranzakcióban (vétel / eladás / átváltás / visszaváltás) alkalmában meg lett károsítva a Biztosító törvényt sértő cselekedetével.  A Biztosító nem létező “fiktív” befektetés költségeként éves, alapkezelői díjakat, átváltási költségeket, stb. számol fel.   Az ING (NN) Biztosító az összes ügyféllel kapcsolatos tranzakciókat az általa önkényesen, és a valóságnak nem megfelelő adatok és érték (árfolyam) alapján számolja el.  A Biztosító által publikált hozamok nem a valós, nemzetközileg is elismert és nyilvántartott adatokat tartalmazzák.  Visszamenőlegesen minden fogyasztó részére a valós piaci értékek / árfolyamok alapján történő elszámolás szükséges.

 

Az ING (NN) Biztosító e törvényellenes cselekedetével a fogyasztók százezreit megkárosította.  A 2016 augusztus 31-i adatok alapján a fiktíven “feketén” forgalmazott eszközérték értéke meghaladja a 150 milliárd forintot.  A Biztosító törvényellenes cselekedeteit már a kezdettől (2004) a mai napig felelősségrevonás nélkül folytatja.

 

Az ügyben érintettek azok a viszonteladók is, akik a Biztosító termékeit “viszonteladóként” forgalmazzák.  (Cib Bank, Profitline, stb.) Továbbá azok, akiknek elszámolási problémájuk volt és a jelenben is elszámolási jogi vitában vannak a pénzintézettel.

 

Amennyiben a cikket olvasó azonosítja magát ING Biztosítóval kapcsolatos elszámolási problémával, kérem hogy a legszélesebb körben ossza meg az információt.

 

E cikk megjelenésével egyidőben Hatósági feljelentések sorozata megtörtént. 

A Hatósági feljelentéseken kivül a következő európai felügyeleteknél is bejelentés / feljelentés és kivizsgálási kérelem van folyamatban.

 

  • Európai Bíróság
  • Európai Pénzügyi Felügyelet

 

A részletes feljelentési információt valamennyi csatolmányával az alábbi hivatkozáson megtekintheti.

 

http://www.biztositobank.hu/sites/default/files/allampolgari_bejelentes_es_feljelentes_az_ing_nn_biztosito_
altal_elkovetett_150_milliard_forintot_meghalado_csalas_es_gazdasagi_buncselekmeny_elkovetesenek_a_kiv
izsgalasara.pdf

 

Amennyiben bárkinek kérdése, vagy több információra lenne szüksége, kérem lépjen velem kapcsolatba!  Én természetesen bármikor – bárkivel és bárhol (akár a Hatósági szervekkel is) a rendelkezésére állok!

 

Placz József

(30)415-4919

Email: placz@t-email.hu

 

AZOK A JOGOK MELYEK NINCSENNEK MEGVÉDVE AZOK EL VANNAK VESZÍTVE!

 

--------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu