Fontos közlemény azok részére, akik az ING (NN) Biztosítóval u.n. “befektetéssel egybekötött unit-linked életbiztosítási szerződést” kötöttek 2004-től a jelenig.

Egy valóban megtörtént "rémtörténet"

150 milliárd forintot meghaladó pénzpiaci csalás

 

Az ING (NN) Biztosító olyan értékpapírokat (eszközalapokat) forgalmazott és a mai napig forgalmaz, melyeknek valós befektetési értéke / alapja nincs.  Az ING (NN) Biztosító az eszközalapokat a valós, nemzetközileg is nyilvántartott nevük, ISIN azonosítójúk, (international security identification number / nemzetközi biztonsági azonosító szám) valamint befektetési adataik feltűntetésével a holland anyacég neve, hiteles múltja, megbízhatósága és égisze alatt a pénz és tőkepiaci jogszabályokat figyelmen kívül hagyva forgalmazza.  A feltűntetett adatoknak (árfolyam, eszközérték és hozam) semmi közük nincs a nemzetközileg is publikált és nyilvántartott befektetési adatokhoz.

 

Az ING (NN) Biztosító által rendkívül nagy összegben (150 milliárd forintot meghaladó összeg 2016-08-31 adat) elkövetett gazdasági bűncselekmény sorozatáról a hatóságok számtalan alkalommal írásban, bizonyítékokkal ellátva lettek értesítve, de maga a Felügyelet “MNB” aki az általa közzétett Kormányrendeletet (ISIN AZONOSÍTÓRÓL SZÓLÓ 35/2013. (XII. 16.) MNB RENDELET) alkotta nem képes vagy nem hajlandó a törvényi rendelkezéseit az ING (NN) Biztosítóval végrehajtatni.

 

A mit sem sejtő fogyasztó jószándékkal egy nemzetközi, kb. 150 éves múlttal és megbízhatósággal rendelkező pénzintézetre bízta befektetését és anyagi biztonságát a Biztosító által sugalmazott reklámok alapján, de valójában szerencsés lesz ha eredeti befektetését a szerződése lejáratakor (10-15 év után) NÉVÉRTÉKBEN visszakaphatja.  Természetesen a Biztosító rendszeresen publikálja a vállalat működésének sikereit. 

 

Valamennyi fogyasztó az összes tranzakcióban (vétel / eladás / átváltás / visszaváltás) alkalmában meg lett károsítva a Biztosító törvényt sértő cselekedetével.  A Biztosító nem létező “fiktív” befektetés költségeként éves, alapkezelői díjakat, átváltási költségeket, stb. számol fel.   Az ING (NN) Biztosító az összes ügyféllel kapcsolatos tranzakciókat az általa önkényesen, és a valóságnak nem megfelelő adatok és érték (árfolyam) alapján számolja el.  A Biztosító által publikált hozamok nem a valós, nemzetközileg is elismert és nyilvántartott adatokat tartalmazzák.  Visszamenőlegesen minden fogyasztó részére a valós piaci értékek / árfolyamok alapján történő elszámolás szükséges.

 

Az ING (NN) Biztosító e törvényellenes cselekedetével a fogyasztók százezreit megkárosította.  A 2016 augusztus 31-i adatok alapján a fiktíven “feketén” forgalmazott eszközérték értéke meghaladja a 150 milliárd forintot.  A Biztosító törvényellenes cselekedeteit már a kezdettől (2004) a mai napig felelősségrevonás nélkül folytatja.

 

Az ügyben érintettek azok a viszonteladók is, akik a Biztosító termékeit “viszonteladóként” forgalmazzák.  (Cib Bank, Profitline, stb.) Továbbá azok, akiknek elszámolási problémájuk volt és a jelenben is elszámolási jogi vitában vannak a pénzintézettel.

 

Amennyiben a cikket olvasó azonosítja magát ING Biztosítóval kapcsolatos elszámolási problémával, kérem hogy a legszélesebb körben ossza meg az információt.

 

E cikk megjelenésével egyidőben Hatósági feljelentések sorozata megtörtént. 

A Hatósági feljelentéseken kivül a következő európai felügyeleteknél is bejelentés / feljelentés és kivizsgálási kérelem van folyamatban.

 

  • Európai Bíróság
  • Európai Pénzügyi Felügyelet

 

A részletes feljelentési információt valamennyi csatolmányával az alábbi hivatkozáson megtekintheti.

 

http://www.biztositobank.hu/sites/default/files/allampolgari_bejelentes_es_feljelentes_az_ing_nn_biztosito_
altal_elkovetett_150_milliard_forintot_meghalado_csalas_es_gazdasagi_buncselekmeny_elkovetesenek_a_kiv
izsgalasara.pdf

 

Amennyiben bárkinek kérdése, vagy több információra lenne szüksége, kérem lépjen velem kapcsolatba!  Én természetesen bármikor – bárkivel és bárhol (akár a Hatósági szervekkel is) a rendelkezésére állok!

 

Placz József

(30)415-4919

Email: placz@t-email.hu

 

AZOK A JOGOK MELYEK NINCSENNEK MEGVÉDVE AZOK EL VANNAK VESZÍTVE!