EMAIL ING (NN) BIZTOSÍTÓ RÉSZÉRE - ELSZÁMOLÁSI PROBLÉMA (2011-03-07)

Eredeti és nyomtatható PDF dokument

 

placz <placz@t-email.hu>

 

Monday, March 07, 2011 4:57 PM level

 

Kedves Robi,

 

Sajnálom hogy a kert információt nem tudtam megadni, de az ügyvedem tanacsat es utasitasat követve ezt kellett tennem. Nem gond, hiszen az ING tulajdonában vannak az összes adatok. Azonban szamok nélkül adom a kővetkező erre vonatkozó hivatalos információkat:

 

Ez ev Januar elseje óta összesen 17-szer váltottunk. (17 vetel + 17 eladas)

 

Ebből a Januar honapja correcten volt kezelve, nincs vele gond.

 

Február elseje óta összesen 15 átváltások voltak.

 

Vetelnel a 6-bol 4 alkalommal többet, es 2 alkalommal kevesebbet fizettünk Eladásnál a 7-bol mind a 7-et veszteseggel adtuk el. (itt ezzel nagyon nagy baj van)

 

(az utolsó ugyan positivra jött ki miután en levelet Írtam valamint telefonáltam es az “uj es frissitett” adatokra felhívtad a figyelmet). Az ING magyarazkodhat ahogy akar, de az ING-nek "nincsen meg a luxusában” hogy ilyet tegyen, (mint előzetesen többször is megtörtént hogy a reggeli szokásos információ nem jött meg csak délutánig valamikor. Ezzel semmi baj nincs, mert akkor a correct es megbízható információt küldtek.)

 

Felhívom figyelmedet arra, hogy mikor veszünk es többet fizetünk a 'vásárolt kötvényért, ott minden alkalommal duplán ráfizetünk, (egy +0.7%-os vart nyereseg -0.7%-ba rontása -1.4%-os valódi veszteseget okoz. Ez 700,000 Euros befektetesnel kb. 9,800 Euro veszteseget jelent, ami kb. 2,600,000 HUF) Mikor viszont eladunk es nem kapjuk meg azt amit kellene erte kapnunk, ott is duplán fizetünk ra. (vásárlásnál kevesebb értékpapírt kapunk pénzünkért, eladásnál a vart nyereséget nem kapjuk meg es ezzel maga a toké komolyan károsodik) E veszteseg-sorozatok során bárki aki komolyan veszi befektetései elkezdi vakarni jogosan a fejet.

 

Ez a probléma nagyon kenyes es kellemetlen az ING reszere. Szerencsére nekem van legalább +2 ev hivatalos hasonlitasi adatom.

 

Fontos megjegyezni azt, hogy itt jogi értelemben “nem arról van szó hogy az ING a szó szoros ertelmeben nem követi a tőzsdei index es az EURO / USD közös ingadozását” a vásárolt / eladott kötvény érték meghatarozasanal, hanem arról, hogy alkalmazva a fent említett módszert céltudatosan teljesen meghiúsítottak az átváltás lehetőséget részünkre, (egyedüli ok az eletbiztositassal egybekötött befektetési lehetőség)

 

Természetesen itt komoly pénzekről van szó:

 

Vegyük alapul a mi kb. 700,000 Euro befektetésünket. -1% jogtalan levonás igazából +2% anyagi értékét jelent, ami kb. 14,000 Euronak felel meg. (kb. 3,780,000 FIUF)

 

A további szorzásokat es osztásokat rabizom az ING feladatara. En tudom a szamokat es állok azok hitelessége mögött.

 

Sajnálattal közlöm veled hogy az itt említett tényék az ügyvedem áltál Penteken at lettek adva a hatósághoz feljelentés formájában, nekem ennek a további kezelesehez lehetőségeim nincsenek. En jovo heten Szerdara vagyok beidezve az ügyvedemmel Budapestre kihallgatásra. Jogi képviselőm szerint ha a tényék beigazolódnak, akkor ebből nagyon komoly jogi es anyagi kellemetlensege lehet az ING-nek.

 

Akarva es akaratlanul a fent említett probléma nem különíthető el az elozoen megkezdett jogi pertrol. A tényékké! kapcsolatos összes hivatalos anyagokat felülvizsgálva az ING-nek meg eselye sincs a per megnyeresehez. Az összes dokumentáció világosán es egyertelmuen igazolja azt, hogy itt “eletbiztositassal egybekötött befektetési lehetőség” van. Sehol, semmilyen korlátozás nincs kikötve vagy egyáltalán megemlítve a maximum átváltás szamarai. A nevezett 2,ik melléklet (amire hivatkoznak) nincs is feltüntetve azon a hivatalos kötvény átvételi elismervenyen, amit a kötvény átvételekor alairtam.

 

Lásd a szöveget:

 

TUDOMÁSUL VETTEM ES ALAIRTAM A FENTIEKET”: KIEMELT FELTÉTELEK FELTÉTELEKRŐL KAPOTT TAJEKOZTATASROL”

 

‘KIJELENTEM HOGY A BIZTOSÍTÁSI AJANLAT ALAIRASA ELŐTT IRASBAN. KÖZÉRTHETŐ MÓDÓN. EGYÉRTELMŰ RÉSZLETES TAJEKOZTATAST A BIZTOSÍTÓ FŐBB ADATAIRÓL ES A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS JELLEMZŐIRŐL" KIJELENTEM, HOGY A BIZTOSÍTÁSI AJANLAT MEGTETE ELŐTT AZ ALABBI DOKUMENTUMOKAT VETTEM AT:”

 

 1. A BIZTOSITASKOZVETITO FŐBB ADATAIT TARTALMAZÓ NYOMTATVÁNY
 2. ÁLTALÁNOS ÉLETBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT ES A HOZZA TARTÓZÓ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET
 3. BIZTOSÍTÁSI AJÁNLATBAN MEGJELÖLT TERMEK(EK) SZABALYZATA(I)
 4. KIEGÉSZÍTŐ UGY-FEL TÁJÉKOZTATÓ
 5. NYILATKOZAT (A BIZTOSÍTÁSI AJÁNLATBAN MEGJELÖLT TERMEK/MODOZAT) “KIEMELT FELTÉTELEIRŐL KAPOTT TAJEKOZTATASROL” NYOMTATVÁNY MASODPELDANYA, MELYNEK MEGISMERESET ES ATVETELET KÜLÖN ALAIRASOMMAL IS MEGERŐSÍTEM.

NOTE: 2. SZÁMÚ MELLÉKLET NEM VOLT FELSOROLVA AZ ÁTVETT ES MEGÉRTETT DOKUMENTUMOK KOZOTT

 

Magan az eredeti “ÉLETBIZTOSÍTÁSI KOTVENY”-en a kővetkező jogi szöveg van rányomtatva:

 

■jelen életbiztosítási szerződés a szerzods létrejöttekor ervenyes szabályzatokon ALAPUL”

 

Mint befektetési lehetőséget es a vele jaro kockázatokat a “KIEMELT FELTÉTELEK FELTÉTELEKRŐL KAPOTT TAJEKOZTATASROL” levő dokumentben a kővetkezőképpen határozzak meg:

 

“A BIZTOSÍTÓ AZ EURO ALAP IZTOSITASI SZERZŐDÉSRE HOZAMOT NEM GARANTAL. A SZERZŐDÉS HOZAMÁNAK ALAPJA AZ EGYES ESZKOZALAPOK HOZAMA. AZ, HOGY A BIZTOSÍTÁS BEFEKTETÉSI RÉSZÉ AZ EGYES ESZKOZALAPOK KOZOTT MILYEN ARANYBAN OSZLIK MEG, A SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK KERETEI KOZOTT AZ ÜGYFÉL DÖNTÉSÉN MÚLIK”

 

Az elmúlt időkben többször is levelben utalt az ING arra, hogy a befektetett kötvény “FA” ertekenek a napi meghatarozasa nem a napi tőzsdei mozgáshoz / ingadozáshoz + Euro / USD ingadozásához van kötve. Az ING jogi képviselőjének majd időben lehetosege lesz ezt a birosag reszere megmagyarázni.

 

Itt nagyon nagy baj van!

 

Itt van az ING áltál hivatalosan internetre kirakott jogszabály a szerződés modositasarol”

 

3.7. A SZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSA

 

“Az ING Befektetési Alapkezelő zRt. Általános Szerződési Feltételei és Üzletszabályzata” (MÁSOLAT A 16-IK OLDALRÓL)

 

“A Társaság és az Ügyfél közös akarattal, írásban jogosultak a szerződést módosítani.

 

A Társaság továbbá jogosult a határozatlan időre kötött illetve a módosításkor még több mint két hónapig hatályos határozott időre szóló szerződéseket egyoldalúan módosítani, ha jogszabályi vagy hatósági rendelkezés alapján a Társaság költségei emelkednek."

 

FORRÁS: http://www.ingalapok.hu/uploads/elemzesek/870/uzletszabalyzat-2011-01-11-final.pdf

 

Továbbá, legyen ügyvéd a talpan, aki meg tudja győzni a bírósagot hogy egy befektetésből ahol en jogosan es a sajat felelőssegemre átváltottam (a 2009-es evet példaként használni) 139-szer, abból az ING 139*0.5%-ot (69.5% kezelesi költségét) levehet legálisán. Természetesen ehhez meg hozzáadom a minus ertekeket (-23.1%) is ami a 2009-es ev adataira alapozva összesen 93.1% + eves adminisztrációs + eves kezelesi + eves kockázati) levonna kezelesi költségre, (a költségek majdnem a teljes összeget képviselnek)

 

Ez a szám 2010-re nagyon kévés hijan hasonlóan jönne ki.

 

En nem kivantam ide kerülni es ilyen bajba hozni az ING-t. Ha tehetem, meg is teszek mindent annak erdekeben hogy ezt elkerüljük. Lehetőségeim mar erősen korlátozódnák, de amit megtehetek en megteszek. En meg mindig hiszek az ING-nel levő befektetési lehetőségeimről, mely sikerét az elmúlt 2 ev tapasztalatával igazolni is tudom, es továbbra is kívánom folytatni tevekenykedesemet.

 

Idáig milyen tényleges anyagi vesztesedről is van szó?

 

 1. 1%-os veszteség Kb. 430,000 Euro kivonása es atutalas költségé számlámról a húgom szamlajara
 2. Az atutalas ideje alatt nem tudtam a pénzt forgatni
 3. Visszafele menetben újból vagy 7 munkanapig nem tudom majd a pénzt forgatni
 4. 2,300,000 HUF jogi költség (számlám van róla) “Placz”
 5. 750,000 HUF jogi költség (számlám van róla) “Gyimesi”
 6. Kb. 75,000 Euro (Ev eleje óta elszenvedett vesztesegek (2009 + 2010 alapjan)
 7. Kb. 6,000 Euro (1%-os veszteség mikor a húgom számlájáról vissza kell utalnom most mar kb. 600,000 Euro)

 

A fentiek kb. 100,000 Eurot tesznek ki. Itt nem számolom hozza azt a lelki megrazkodtatast, melyen az ING minket átvitt. A mi befektetesunknel 11 csalad gazdasági stabilitása van érintve es veszelyeztetve.

 

Ahhoz, hogy a per(ek) ne kezdődjenek meg, a kővetkezőknek kell megtörténnie:

 

 1. A gazdasagilag okozott kar azonnali visszatérítésé
 2. Irasban “jogi formában” meghatározni azt, hogy a #70140707 es a #70183396 eletbiztositasi kötvényeken a szerződésben előre leírt es megállapodott időtartamra mi a jelenlegi 30 Euro / átváltási költséggel válthatunk, (nincs gond a költség reális emelesevel, de az nem haladhatja meg a hivatalosan államilag is elismert infláció értékét.
 3. Irasban “jogi formában” igeretet tenni arra hogy a jelenlegi problémák azonnali hatállyal megszűntek es a módszer soha többe nem lesz újból alkalmazva.
 4. Irasban tisztázása annak a ténynek hogy a napi ertekmeghatarozas a “Fejlődő Asia” eszkozalapnak minek a pontos függvényé.

 

En természetesen hajlandó vagyok alairni egy jogi szerződést, melyben közös megallapodassal mindkét fel titokban tartja a megallapodas tartalmat. Az, hogy az ING kivel, hogy, mikor, miért, stb, mit csinál, nem az en ügyem es nem is erdekel.

 

Per pillanat a hatósági feljelentéssel kapcsolatos jogi költségek meg nem jelentek meg. Valószínű a jovo heten az is megtörténik. Miután ott a jogi szerződés ala lesz Írva, onnan nekem kiút vagy a vissza ut lehetosege mar nem lesz megadva.

 

Végezetül, a döntés kizárólagosán az ING kezeben van. Amit en megtehetek az úgy sikeres lezarasara erdekeben, en azt megteszem ha lehetőségem van ra. Kerlek, erezd magad szabadnak hogy ez emailt akar teljes tartalmával is megosztod az ING-vel es vagy a képviselőjével. Az elmúlt hét folyamán több emailt küldtem az ING reszere, azokban minden alkalommal világosán es egyertelmuen előre megírtam hogy mikor mit is fogok kővetkező lepesenkent tenni. Osszatok meg az információt!

 

Köszönöm hogy meghalgattal es bízom abban hogy miután átmentünk ezeken a nehez problémákon valamennyien tudjuk az atlalunk megszokott kívánságban es ösvényén tovább folytatni tevekenykedesunket.

 

Üdvözlettel,

Placz József

6000 Kecskemét Gyenes M. Tér 17 Hungary

Email: placz@t-email.hu Cell: +36-30-415-4919

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

JOGI NYILATKOZAT:

 

A honlap teljes tartalmáért valamint az információk igazolásáért teljes jogi felelősséget vállalok.  Hitelesítve kijelentem, hogy a honlapomon említett és hivatkozott ÖSSZES INFORMÁCIÓ KIVÉTEL NÉLKÜL vagy az NN Biztosító (ING) által publikusan kiadott forrásból, vagy más, publikusan elérhető forrásokból erednek.

 

Az összes hivatkozást és igazolásokat bármikor, bárkivel, bárhol (beleértve a hatóság valamennyi szervezetét is) megosztom.

 

Engedélyezem, kérem és hozzájárulok ahhoz, hogy a honlap teljes vagy részleges tartalmát bárki, bárhol, bármilyen médián minden kérés és engedélyezés nélkül korlátlanul felhasználhatja és a legszélesebb kőrben terjessze és hozza nyilvánosságra. 

 

Placz József

(30)415-4919

E-mail: placz@t-email.hu

 

 http://biztositobank.hu/

 

Kapcsolódó anyagok:

AZ OLDAL ÁLLANDÓAN FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!